Skip to content

Testimonials

Casper Bonapart

Mijn naam is Casper Bonapart en ik ben 20 jaar oud. Ik ben professioneel tennisser en behoor momenteel tot de beste 35 tennissers van Nederland. Na een paar jaar zoeken naar een goede trainer heeft de Tennis Academy waar ik train Matthijs aangenomen. De afgelopen jaren heb ik vijf keer per week training gehad van Matthijs om me op fysiek vlak zo veel mogelijk te verbeteren. Een aantal dingen vielen mij eigenlijk direct op. Matthijs geeft elke dag training met ongekende passie, enthousiasme en positiviteit. Dit in combinatie met een gedrevenheid om zichzelf en ons elke dag te verbeteren, maken hem een geweldige trainer. Toen Matthijs begon met training geven aan ons, wist hij eigenlijk niet veel van tennis af. Binnen een week stond hij zelf met een racket op de baan en heeft hij zelfs les genomen om te ervaren wat er allemaal bij komt kijken. Bovendien kwam hij vaak even de baan op als wij aan het tennissen waren en leerde hij van de spelers en tennistrainers razendsnel hoe het spel in elkaar steekt.

Dit voorbeeld geeft mooi aan hoe Matthijs ook tijdens trainingen dingen benadert. Hij vindt het nooit erg om iets extra’s te doen. Ook als je hem vraagt naar zijn visie met betrekking tot eten, herstellen, trainen etc. kan hij je altijd van goede raad voorzien. Nog een belangrijk punt is dat er bij Matthijs in verschillende opzichten altijd een goede balans is. Er wordt krachttraining gedaan, maar ook voetenwerk, sprinten, core-stability en zelfs meditatie komen aan bod. Er wordt hard getraind, maar gezondheid en blessurepreventie staan altijd voorop. Als ik ergens een pijntje heb, zal hij me nooit alsnog pushen om door te gaan en gaan we direct aan de slag om het pijntje te verhelpen. De oefeningen worden serieus uitgevoerd, maar er is altijd ruimte voor ontspanning en een grapje tussendoor. Deze balans is volgens mij heel belangrijk voor goede training en een belangrijke eigenschap van een goede trainer. Bovendien zorgt deze balans ervoor dat elk uur bij Matthijs voorbij vliegt (time flies when you’re having fun) en ik elke dag met een voldaan gevoel naar huis ga.

Tjerk Bogtstra

Ik ken Matthijs reeds 3 jaar. Wij zijn als tennisacademy met Matthijs gaan werken, omdat ik merkte toen ik zelf met hem trainde, dat Matthijs een bevlogen trainer en een enthousiaste persoonlijkheid is met verstand van zaken. Bij onze conditietrainingen voor onze tennissers ligt de lat wat betreft niveau hoog aangezien wij dagelijks met topsport bezig zijn.

Naast het tennissen zelf is het fysieke onderdeel daarin van groot belang. Matthijs is goed in staat met verschillende leeftijden, persoonlijkheden en niveaus te werken, zowel individueel als klassikaal. Wat mij verder aanspreekt aan Matthijs is dat hij heel graag met zijn werk bezig is en altijd zoekende is naar verbetering.

Niet alleen voor de leerling, maar ook voor zichzelf. Ik hoop en ga er vanuit dat wij als tennisacademy nog vele jaren kunnen samenwerken en dat Matthijs zijn steentje blijft bijdragen aan het fysiek verbeteren van onze tennisspelers. Groet, Tjerk Bogtstra

 Tjerk Bogtstra is voormalig Davis Cup Captain ben geweest en privécoach van o.a Siemerink, Verkerk en Sluiter. En is nu samen met Tom eigenaar van de Bogtstra&Kempers Tennisacademy.

Julyette Steur

Mijn naam is Julyette Steur en ik ben professioneel tennisser. Ik beoefen deze sport al meer dan tien jaar en aangezien het fysieke gedeelte een van de meest belangrijke factoren is, heb ik al heel wat fitnesslessen en –trainers over de hele wereld gezien. Wat Matthijs als trainer zo bijzonder maakt, is makkelijk in een woord te omschrijven; passie.

Als ik een pijntje heb opgelopen tijdens een wedstrijd, maakt Matthijs onmiddellijk de spieren los, plaatst tape waar nodig en weet bovendien te vertellen hoe ik deze pijn kan verhelpen of voorkomen. Even een extra uurtje inplannen om sterker te worden? Geen probleem voor Matthijs, doet hij graag en altijd met een brede glimlach. Het woordje “nee” komt in zijn woordenboek namelijk niet voor.

Ik doe vijf keer in de week aan fysieke training en als ik aan het eind van de week na de zoveelste training even geen motivatie meer heb, weet Matthijs toch de woorden te vinden zodat ik alles uit de kast trek. Door zijn positieve uitstraling en energie is ook iedere zware training een verademing. Hij zorgt er ook voor dat de trainingen gevarieerd zijn, vaak een combinatie van cardio-, kracht- en snelheidstrainingen.

Met de hulp van Matthijs heb ik de afgelopen twee jaar hard gewerkt en ben daardoor enorm gestegen op de wereldranglijst. Door hem weet ik hoe ik mezelf sterk moet maken!

Jet van der Hoeven

Door een nekdissectie na de geboorte van mijn zoontje ben ik twee jaar uit de running geweest en heb ik niet kunnen sporten. Mijn zelfvertrouwen was weg en energie level zwaar beneden peil. Ik had dagelijks last van neurologische klachten en was heel snel moe. Toen wij eind 2015 naar de Utrechtse Heuvelrug verhuisden hoorde ik snel zeer positieve verhalen over MBM Sports. Ik werd direct terug gebeld door Matthijs van Dalen en na advies van hem besloot ik me in te schrijven voor deLadies Bootcamp op woensdag ochtend en het UKF Kenpo op vrijdagavond.

De bootcamp voelde direct al heel erg goed. Onder begeleiding van Matthijs kon ik rustig opbouwen en gericht werken aan mijn conditie. Alheel snel merkte ik dat ik weer kracht terug kreeg in mijn lijf. Mijn energie kwam terug en ik leerde andere leuke dames kennen. Ik was immers net verhuisd en kende nog niet zoveel mensen. Het UKF Kenpo zorgde ervoor, onder leiding van Jan Peter Bolhuis, dat ik snel weer wat zelfvertrouwen terug kreeg. Ik voel me nu veel veiliger op straat en in mijn huis. Ik heb zelfs in 8 maanden tijd de “Yellow belt test” gehaald. Daar ben ikerg blij mee en trots op. In een tijdsbestek van ongeveer 7 maanden van 2x per week trainen voel ik me 4t, veilig en intens gelukkig met mezelf en mijn energie level. Mijn zorgelijke klachten zijn bijna helemaal weg. Ik heb weer energie om met veel pleziermijn gezin te verzorgen, leuke dingen te doen met de kinderen, mijn man en vrienden. We zijn zelfs net gestart met kick-box lessen voor t hele gezin. Super veel dank MBM Sports voor deze behaalde successen tot nu toe, op naar de aankomende 7 maanden. Hartelijke groet, Jet

Willeke Bakker

Een betere conditie, sportspecifiek trainen, een betere balans, meer power, meer zelfvertrouwen ……. hoe fijn is dat?!
Voor mij niet alleen ambitieuze wensen die ik via de site aan MBM Sports stuurde maar nu na een paar maanden trainen ook echt gerealiseerd! Geïnspireerd door de visie van MBM Sports ben ik gestart met Personal Training in combinatie met Bootcamp. Ik merkte dat ik op de tennisbaan conditie, power en balans tekort kwam. Dit ging ten koste van mijn tennisprestaties.

Daarnaast heb ik een veeleisende advies job en jonge kids, soms een pittige combinatie waarin je energie tekort komt. Kortom: ik besloot na een tennistraining actie te ondernemen en MBM Sports een mail te sturen. Direct de volgende dag werd ik gebeld door Matthijs. Een persoonlijk gesprek, een eerste training om de persoonlijke click en aanpak te ervaren en ik was overtuigd. Fijn is dat je bij MBM Sports je trainingstijden zeer flexibel kan inrichten. Dit zorgt ervoor dat ik elke week ten minste twee keer kan trainen. De afwisseling van Personal Training en Bootcamp werkt voor mij prima. Veel van de oefeningen waren nieuw voor mij, ik moest dus echt leren hoe ik moest trainen. In beide trainingsvormen ervaar ik dat je continu wordt gestimuleerd en gecorrigeerd om de oefeningen ook echt goed uit te voeren.
MBM Sports staat voor mij voor flinke uitdaging, tennisgericht trainen, stoer, professioneel en vooral echte persoonlijke begeleiding. Elke training weer wordt gekeken naar mijn mogelijkheden op dat moment, toevoeging van nieuwe trainingselementen en een flinke dosis fun. Dit levert voor mij echt energie op, een fit lichaam en niet te vergeten betere tennisprestaties. Sinds ik gestart ben met trainen merk ik ook in mijn werk dat ik een stuk zelfverzekerder ben geworden. Body en Mind zijn dus echt onlosmakelijk met elkaar verbonden!

Marret Roefs

Ongeveer twee jaar geleden deed ik voor het eerst mee met bootcamp in het Doornse Gat bij MBM Sports. Hoewel ik het echt pittig vond (spierpijn!), was ik ook meteen ‘verkocht’. Buiten trainen is eigenlijk altijd lekker, ongeacht het weer. En juist omdat je elke training flink aan de bak mag, heb je achteraf een enorm goed gevoel over je prestatie.

Inmiddels is mijn conditie veel beter, maar toch is elke training weer een uitdaging afhankelijk van je eigen inzet. Je traint zowel op uithoudingsvermogen als op spierkracht, wat een fijne combinatie is. Naast bootcamp ben ik ook kickboksen en krachttraining gaan doen (via personal training). Deze afwisseling vind ik super. Het trainen is voor mij dan ook echt een vast onderdeel van mijn agenda geworden, door het plezier en de resultaten. Onlangs ben ik 40 geworden, toch wel een speciale leeftijd, maar ik kan met zekerheid zeggen dat ik nu een fitter en sterker lijf heb dan toen ik 20 was. En daar ben ik heel blij mee!